reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Başkan Erdoğan: Enflasyondaki düşüş yılbaşında hızlanacak

Başkan Erdoğan: Enflasyondaki düşüş yılbaşında hızlanacak

ABONE OL
7 Aralık 2022 09:34
Başkan Erdoğan: Enflasyondaki düşüş yılbaşında hızlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) 28. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu:
TİSK’in temsil ettiği işverenlerin milli gelirimize, ihracatımıza, istihdamımıza katkılarından ve TİSK’in yükselen itibarından gurur duyuyoruz. İşverenlerimizden daha çok yatırım, üretim, istihdam, ihracat bekliyorum. Cari fazlayla büyümemizi daha da fazlasıyla artırmayı hedefliyoruz. Türkiye son 10 yılda maruz kaldığı saldırılara rağmen, bölgesel ve küresel liderlik seviyesine ulaşma hedefine doğru ilerliyor. Bu süreçte elbette bedeller ödedik. Milli gelirde en az 2 kat yukarıda olabilirdik. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına çıkartacağız. İş dünyamız da vatandaşlarımız da müsterih olsunlar. 20 yıl önce Doğu’nun, Güneydoğu’nun halini düşünün. Yatırımlar var mıydı? Ama şimdi Doğu’da, Güneydoğu’da yatırımlarımız devam ediyor. Şimdi Türkiye dünyada büyüyen ülkeler arasında ilk 3’te, ilk 5’te yerini alıyor. Bugün geniş bir alanda sözde değil fiilen etki sahibi bir konuma geldik. Çevremizde siyasi krizler kol gezerken, biz güven içinde geleceğimize bakabiliyoruz.
Türkiye’yi diğer yöntemlerle dize getiremediklerini görenler, son olarak ekonomi silahını çektiler. Zaten şu andaki gidişte ellerinde birkaç silah var, eğer başarabilirlerse… İşte birisi ekonomi, bir diğeri diplomasi, bir diğeri özellikle yatıyorlar kalkıyorlar mülteci sorunu… Bütün bunlarla beraber ‘Acaba biz, bunlardan neyi nereye çekeriz de bu iktidarı, tabii onlar iktidar da demiyorlar, bu Erdoğan’ı nasıl indiririz?’ diyorlar. Erdoğan fani, biz bugün varız, yarın yokuz. Herkes ne yaptığına baksın, ne yapacağına baksın.
Ekonomimizi faiz, kur, enflasyon şer üçgeninde teslim alma girişimlerinin yol açtığı sıkıntıların farkındayız. Sebeplerini bildiğimiz bu sıkıntıların sonuçlarını önce hafifletmek ardından da ortadan kaldırmak için yoğun ve kararlı çalışıyoruz. Kasım ayı enflasyon verileri iyileşmenin sürdüğünü gösteriyor. İnşallah yılbaşıyla birlikte bu iyileşme hızlanacak. Özellikle önümüzdeki şubat ayından itibaren enflasyon makul ve kontrolü kolay yere gelecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP