reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası: Dış basın karar hakkında ne yazdı?

Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası: Dış basın karar hakkında ne yazdı?

ABONE OL
15 Aralık 2022 09:16
Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası: Dış basın karar hakkında ne yazdı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Guardian: Muhalefete yönelik baskının son adımı

İngiliz Guardian gazetesi, yargının İmamoğlu kararının, seçimler öncesi ana muhalefet partisinin kilit isimleri üzerindeki baskının artırılmasının son adımı olduğunu yazdı.

Gazete, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aşağılamak suçundan 5 yıl hapis cezası ve siyasi yasak aldığını yazdı.

 

Financial Times da İmamoğlu’nun kamuoyu yoklamalarına göre gelecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın en güçlü rakiplerinden olduğunu belirtti.

“Uzun süredir devam eden ekonomik kriz 20 yıldır Türkiye’yi yöneten Erdoğan’ın AKP’sine olan desteği bugüne kadarki en düşük seviyelere indirdi. Ama AKP hâlâ ülkenin en büyük partisi”

“İmamoğlu’nun siyasi talihi bazen Erdoğan’ınkini andırıyor”

İmamoğlu’nun, biri iptal edilen iki seçimi de kazanarak İBB Başkanı olduğunu hatırlatan Financial Times, “O günden beri hükümet İmamoğlu’nun elini kolunu bağlıyor, belediye varlıklarını donduruyor, devlet bankalarından kredi almalarını engelliyor, yabancı tahvil piyasalarından borç almasının önünü tıkıyor” yazdı.

Independent: Erdoğan’ın en popüler rakibi

İngiliz gazetesi Independent ise İmamoğlu’ndan “Erdoğan’ın en popüler rakibi” olarak bahsediyor ve “Erdoğan’ın en korktuğu siyasi rakibinin gelecek yılki seçimlerden men edilebilecek olması öfke yarattı” ifadesini kullanıyor.

 

New York Times: Erdoğan Türkiye’yi otoriterliğe itti

Dava, Amerikan basınında henüz çok fazla yer bulmazken, ABD’nin en saygı gören gazetelerinden New York Times, ilgili haberinde Erdoğan’ın Türkiye’yi otoriterliğe ittiği yorumunu yapıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP