reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Şair Kıymet Şahin: BUGÜN GÜNLERDEN PAPATYAM..

Şair Kıymet Şahin: BUGÜN GÜNLERDEN PAPATYAM..

ABONE OL
4 Ocak 2023 12:32
Şair Kıymet Şahin: BUGÜN GÜNLERDEN PAPATYAM..
1

BEĞENDİM

ABONE OL

BUGÜN GÜNLERDEN PAPATYAM..

Seviyor sevmiyor hepimizin geçmişinde papatya falı vardır, seviyorsa oleyyy yaşasın gerçekmiş gibi havaya da gireriz sevmiyorsa bir daha baştan şaşırmış gibi yaparız, bu kadar masumdu aşklar dile dökülmez, bu kadar hafife alınmazdı çiçeklerle mesajlar vardı sevmelere dair, papatyalar masumiyetin adalet ve zarafetin sembolü mitolojik hikayesinde de Zeus’un kızı Asteria tam bir iyilik meleğiydi.
Yeryüzünde gördüğü bütün kötülüklere ağlardı, bir gün yüreğinin bu kötülüklere daha fazla katlanamayacağına karar verdi ve baba Zeus’a beni bu kötü dünyadan lütfen uzaklaştır diye yalvardı Zeus kızına dayanamadı ve mutlu olması için gökyüzüne gönderdi insanları artık gökyüzünde izleyen Asteria her gördüğü kötülüğe ağlamaya devam etti.
Gözyaşları tek tek yeryüzüne döküldü ve her gözyaşı düştüğü yerde bir çiçeğe dönüştü kötülüğe inat beyaz ve ince papatyalara!
Biz biliyorduk bu kadar masum güzelliğin bize birşeyler anlatmak istediğini, bu yüzden görselliği bile güzelliğin asaletin çiçeğe dönmüş haliydi..

Kıymet Şahin

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP