reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Türkiye’nin ‘robot askeri’ füze attı

Türkiye’nin ‘robot askeri’ füze attı

ABONE OL
9 Ocak 2023 10:06
Türkiye’nin ‘robot askeri’ füze attı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Otonom insansız kara araçları, gerek uzaktan yönetilerek gerekse sensör sistemleri sayesinde çevreyi algılayarak keşif, gözetleme ve mühimmat taşıma gibi temel görevleri yerine getirmek üzere askeri birliklere entegre ediliyor.

İnsansız kara aracı Barkan

Farklı ihtiyaçlara yönelik çeşitli boyutlarda ve konfigürasyonlarda geliştirilen, “robot asker” olarak da nitelendirilen insansız kara muharebe araçlarına birçok görevi yerine getirebilecek donanımlar kazandırılıyor.

Türk savunma sanayisi bünyesinde çeşitli sorumluluklar üstlenen HAVELSAN da modern harp sahasındaki bu ihtiyaçlardan yola çıkarak insansız kara aracı Barkan’ı tasarlayıp üretti.

3 metre mast sistemi entegre edildi

Barkan’ın, operasyon başarısının artırılması, kayıpların önlenmesi ve operasyon maliyetlerinin düşürülmesi başta olmak üzere birçok başlıkta güvenlik güçlerinin önemli yardımcısı olması amaçlanıyor.

Barkan’a bugüne kadar ateş gücü oluşturmak için 7,62 milimetre Sarp-L Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, robotik kol sistemi, keşif-gözetleme görevleri için 3 metre mast sistemi entegre edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP