reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Emekli Amiral Türker Ertürk, TCG Anadolu’yu hedef aldı

Emekli Amiral Türker Ertürk, TCG Anadolu’yu hedef aldı

ABONE OL
3 Şubat 2023 15:45
Emekli Amiral Türker Ertürk, TCG Anadolu’yu hedef aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli Amiral Türker Ertürk, geçtiğimiz haftalarda Tele 1 ekranlarında yayınlanan, Namık Koçak’ın sunduğu ‘Forum’a konuk oldu.

Ertürk programda Türkiye’nin denizlerdeki etkin gücünü oluşturan TCG Anadolu gemisini eleştirdiği anlar yeniden dolaşıma girdi.

TCG Anadolu’nun bir uçak gemisi olmadığını iddia eden Ertürk, uçak gemisinin maliyetinin 650 milyon euro olduğunu öne sürdü.

“İhtiyacımız yok, bize uygun değil”

Türkiye’nin TCG Anadolu’ya ihtiyacının olmadığını da söyleyen Ertürk, “Zaten deniz aşırı ve emperyal işlerimiz de yok bizim, bize uygun düşmez.” dedi.

Sözlerine devam eden Türker Ertürk bu kez de TCG Anadolu gemisinin benzeri olan bir gemiden örnek vermeye kalktı.

Ertürk, İspanyolların gemisinde sorun yaşandığını ve bu sorunun TCG Anadolu’da da yaşanacağını ifade etti.

“Aynı sorun bizim gemide de yaşanacak”

Ertürk, “Kız kardeşinde sorun var, nerde sorun var tahrik sisteminde. Aynı sorun bizim gemide de yaşanacak. Ben bir kere deniz kuvvetleri komutanı olsam asla almam. Zorla alınsa istifa ederim.” şeklinde konuştu.

Türker Ertürk’ün konuya ilişkin ifadeleri şöyle:

Bu gemi amfibi hücum gemisi, ama basında görüyorum uçak gemisi diyorlar doğru değil. Bir geminin üzerinde uçuş platformunun olması onun uçak gemisi olduğu anlamına gelmez. Uçak gemisinin planlama maliyeti yaklaşık 650 milyon euro. Bir uçak gemisi ne kadar biliyor musun? Amerikalıları görüyoruz ya 11 tane var. 15 milyar dolar, biz böyle gemiyi idame edemeyiz. Zaten deniz aşırı ve emperyal işlerimiz de yok bizim, bize uygun düşmez. Deniz kuvvetlerinde veya silahlı kuvvetlerde bir şeyi alıyorum diyerek bitirilmez, uzun soluklu planlama yapılır. Uzun dönemde olması esasında avantajdır. Hani milliyiz diyorlar ya, bu iktidar gayrımilli. Şimdi şöyle bir sorum var bu geminin kız kardeşi İspanya’da Juan Carlos. Niye kız kardeşi diyorum diye belki izleyiciler sorar, deniz kuvvetlerinde benzer gemiye kız kardeş deriz. Çünkü gemilere biliyorsunuz şii muamelesi gösterilir. Gelenekler açısında böyledir. Kız kardeşinde sorun var, nerde sorun var tahrik sisteminde. Aynı sorun bizim gemide de yaşanacak. Ben bir kere deniz kuvvetleri komutanı olsam asla almam. Zorla alınsa istifa ederim. Ve savunma bakanının tarafı deniz kuvvetlerinde tarafa değil. Bu uçuş platformu biliyorsunuz F-35’ler için planlanmıştı. Bir de anlatıyorlar biz onu drone için kullanacağız diye.

Daha önce de İHA ve SİHA’ları hedef aldı

Öte yandan Türker Ertürk daha önce de tüm dünya tarafından parmakla gösterilen İHA ve SİHA’larımızı hedef almıştı.

Ertürk, “SİHA’da iyi şeyler yapılıyor. Tabii ki gurur duyarız ama merak ediyorum yani bugüne kadar yapılmayan neyi yaptılar? Neyi yaptınız Allah aşkına, motoru mu sen yaptın boyası mı senin? Her şeyi dışarıdan alıyorsun onu da bir şekilde birleştiriyorsun. Bir de iktidara yakınlığı olmasa bu başarı gelir miydi? Bir de öyle değerlendirelim” demişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP