DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

9915.62

0,23%
reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Ankara’da Ak Partinin adayları Büyükşehir’e Altınok , Keçiören’e Ak mı ?

Ankara’da Ak Partinin adayları Büyükşehir’e Altınok , Keçiören’e Ak mı ?

ABONE OL
27 Kasım 2023 20:02
Ankara’da Ak Partinin adayları Büyükşehir’e Altınok , Keçiören’e Ak mı ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

2024 mart seçimleri yaklaşırken,Partilerin Belediye Başkan A.Adayları belli olmaya başladı. Özellikle gözler Ak Parti’ye çevrilmiş durumda. Parti yöneticileri şimdiden İl ve İlçeler için en ideal aday konusu üzerine yoğunlaşmış vaziyetteler. Adaylık için başvuru yapan aday adayları için temayül yoklamaları yapılıyor.

Şimdi gelelim Ankara Büyükşehir ve İlçelere aday olacak isimlere…

Ak Parti Ankara Büyükşehir adaylığı için öne çıkan en önemli isim Keçiöeren Belediye Başkanı Turgut Altınok. Veysel Tiryaki, Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay. Bu isimlerin hiç birisi Mansur Yavaşı zorlayacak isimler olarak değerlendirilmiyor. Veysel Tiryaki, şuan Bakan Yardımcısı, Fuat Oktay Milletvekili, Hakan Özcan ise , İl Başkanı. Kamuoyu tarafından en bilinen isim ise Turgut Altınok diyenler çoğunlukta. Turgut Altınok konusunda  MHP’nin de onayı alındığı gelen haberler arasında.

Ankara’nın büyük İlçelerine bakacak olursak , Keçiören’de eski Belediye Başkanı Mustafa Ak ,rakipsiz duruyor . Parti yönetiminin Mustafa Ak’ a adayımız sensin , sahaya in çalışmalarına başla dediği iddaa ediliyor. Ak ‘da ekibiyle beraber çalışmalara başlamış durumda. Hatta temayül yoklamalarında Mustafa Ak ‘ın isminin açık ara önde çıktığı gelen haberler arasında.

Şimdi gelelim diğer büyük ilçelere , uzun dönemdir Yeni Mahalleyi kazanamayan Ak Parti , bu seçimlerde en doğru adayla seçime girebilmek için tabiri caizse ‘kılı kırk’ yarıyor.

Şuana kadar ön plana çıkmış bir isim yok. Çalışmalar sürüyor.

Mamak için ise mevcut Başkan Murat Köse,tekrar aday olabilmek için kulis çalışmalarına hız vermiş durumda. Ancak , bu dönem Murat Köse ile Mamak’ı kazanmanın zor olduğu söyleniyor. Yeni bir isim ön plana çıkabilir. Mesela , Hayri Çağır. Çağır uzun zamandan beri Çorum Dernekler Federasyon Başkanlığı görevini yürütüyor. Mamak’da yaşayan Çorum’lu sayısının oldukça fazla oluşu ve diğer dernek ve federasyonlarında Hayri Çağır’a sen aday olursan desteklerimiz tam olur dedikleri belirtiliyor.

Altındağ’ a ise , değişime gidilmesi beklenen ilçelerden birisi. Asım Balcı şuan mevcut Başkan. Parti yönetiminin Balcı’yı aday yapmayacağı ve yeni bir isimle yola devam edeceği ifade ediliyor. Pursaklar’da isimler hala netleşmiş değil . Çankaya ise, kazanılması imkansıza yakın bir ilçe. Etimesgut’ta yine ittifakın adayına destek olunacağı söylenirken, Çubuk’da eski Başkan Lokman Özden ismi ön plana çıkmış vaziyette. Tabi hepsi için nihai kararı Ak Parti üst yönetimi verecek…

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP