reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Adnan Oktar davasında 68 sanık için tahliye! Dava baştan görülecek

Adnan Oktar davasında 68 sanık için tahliye! Dava baştan görülecek

Adnan Oktar suç örgütü davasında verilen kararlar İstinaf mahkemesi tarafından usulden bozdu ve 68 sanık için tahliye kararı verildi. Adnan Oktar davası sil baştan görülecek. Oktar için ise tutukluluğun devamı kararı verildi.

ABONE OL
16 Mart 2022 09:48
Adnan Oktar davasında 68 sanık için tahliye! Dava baştan görülecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, itirazlar üzerine Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu 215 sanıkla ilgili verilen yerel mahkeme kararlarını inceledi. İstinaf, yerel mahkemenin açılmamış davalar hakkında hüküm kurduğunu ve bu hükmün de hukuka aykırılık hallerinden olduğunu belirtti. Bazı sanıklar yönünden İstanbul 11. Ağır Ceza ve İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosyaların birleşmesi gerektiği de belirtildi

Bazı müştekilerin duruşmaya davet edilerek şikayetlerinin sorulması gerektiğini belirten istinaf, yerel mahkemenin, mağdurların yokluğunda davaya devam ederek hüküm kurduğunu tespit etti. İstinaf, aynı suçun müşterek faili olduğu iddiasıyla Dava açılan ve İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dosyanın birlikte görülmesinde zorunluluk bulunduğunun da gözetilmediğini belirtti.

İstinaf Mahkemesi, bazı sanıklar hakkında uzlaşma prosedürü uygulanmadan karar verildiğini, örgüt üyeliği ve yöneticiliği, siyasi ve askeri casusluk, cinsel dokunulmazlık suçları, FETÖ’ye yardım gibi diğer suçlar yönünden eksik kovuşturma ile hatalı değerlendirmeyle hüküm kurulduğunu da belirterek İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını usulden bozdu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP