reklam
reklam
World Press Federation
World Press Federation
Türkiye bu olayı konuşuyor! 6 yaşında gelin!

Türkiye bu olayı konuşuyor! 6 yaşında gelin!

ABONE OL
9 Aralık 2022 11:06
Türkiye bu olayı konuşuyor! 6 yaşında gelin!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 YAŞINDAKİ GELİN SKANDALI NEDİR? 

Haberler, iddianame ve dava dosyasındaki iddialara göre, Hiranur Vakfı’nın kurucusu bir babanın kızı H.K.G.’yi 6 yaşında iken imam nikahı ile evlendirmesi sonucu, kız uzun yıllar süren bu skandal sonrasında, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikayetçi oldu. Birgün gazetesinin duyurduğu ve mahkemeye ulaşan dosyaya göre,  6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle imam nikahı kıyılan H.K.G. ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlattı. İddianameye göre baba,  İstanbul Çengelköy’deki bir medresede henüz 6 yaşındayken H.K.G’yi tarikat mensuplarından 29 yaşındaki bir adamla evlendirdi.
VAKIF OLAYLA İLGİLİ NE AÇIKLADI? 

Hiranur Vakfı, bir yöneticilerin adının karıştığı skandal konusunda kısa bir açıklama yaptı ve konunun adalete iletildiğini belirtti. Kurumsal olarak konunun, kendileri ile ilgisi olmadığını belirten vakfın açıklaması şöyle: 

“Vakfımızın ismi zikredilerek verilen haberin içeriğinde yer alan ve mahkemelere intikal etmiş konu ile kurumsal olarak hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır. Süreci devam eden bir davanın iddianamesinde yer alan suçlamalar dava sonuçlanmadan sadece iddiadan ibarettir. Vakıf yönetimi olarak dava sürecini takip edeceğiz. Hukuk sistemimize güveniyoruz ve mahkemenin en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Bir aile içerisinde yaşandığı iddia edilen ve mahkemeye intikal etmiş dava üzerinden bir kurumu karalamaya çalışmak ve İslami hassasiyetleri olan bütün insanları yaftalama niyetinde olmak en hafif tabirle kötü niyettir. Hiranur Vakfı olarak hiçbir kötü niyetin parçası olmayacağız ve Allah’ın izniyle faaliyetlerimize aynı inanç ve azimle devam edeceğiz.

6 YAŞINDAKİ GELİN KONUSUNDA DEVLET NE YAPTI? 

Skandalın duyulmasının ardından devlet birimleri hareket geçti. Konuyla ilgili açıklama yayımlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, davaya müdahil olduğunu duyurdu. Bakanlıktan yayımlanan açıklamada şöyle denildi:

“Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘H.K.G’nin 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı’ yönündeki haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tarafımızdan, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ iddiasıyla açılan davaya müdahil olunmuştur. Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP